Мариана Кукушева, НБСХС: Можем да продължим живота си, ако спазваме изискванията на СЗО и Министерството на здравеопазването

04 ноември 2020 | 14:52, Информационна агенция „Фокус“

София. Можем да продължим живота си, ако спазваме изискванията на СЗО и препоръките на Министерството на здравеопазването.

Това каза председателят на Управителния съвет Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева по време на официалното откриване на Международните хранителни изложения в Интер Експо Център, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Тя посочи, че въпреки предизвикателствата, са осъществили Международните хранителни изложения.

„За поредна година, въпреки страха, въпреки ужасната пандемия, въпреки немалкото упреци, които получихме, успяхме. Днес откриваме изложението Булпек, Месомания, Светът на млякото и виното“, посочи тя.

Кукушева обясни, че хлябът, месните и млечните продукти и виното са важни за изкуството да живееш.

„И нас ни е страх, както и всички останали хора, но сме убедени, че ако спазваме препоръките на Световната здравна организация, ако спазваме изискванията на Министерството на здравеопазването, е възможно да продължим живота. А какво е животът без хляб и добрата компания на месните, млечните продукти и виното? Всичко това е може би онази малка библейска приказка за изкуството да си жив, да създаваш и да твориш“, допълни още Мариана Кукушева.

Тя благодари на всички присъстващи. „Благодаря ви, че сте тук. Елате, да ви покажем какво създадохме отново с огромен респект , уважение и отговорност към вас.“, каза в заключение председателят на УС на НБСХС.

Материел на Габриела Ганева, ИА „Фокус“.